Pomagala, oprema i usluge

Važno! Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara ne sugerira izravno ili neizravno izbor bilo kojeg od dobavljača ili zastupnika, već nastoji objaviti što točniju listu, kako bi zainteresirani mogli točno i na vrijeme dobiti što je više moguće informacija i mišljenja. Svakako pročitajte i o invalidskim kolicima i stvarima koje idu uz njih. Cipele ili košulju uobičajeno je probati, kamo li ne kolica u kojima biste trebali biti satima dnevno, svaki dan, prema tome, dobro razmislite prije nabavke!

Preko doznaka koje se dobivaju preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje mogu se dobiti razna pomagala. Na ovoj stranici možete naći više podataka o proizvođačima i njihovim proizvodima, te distributerima u Hrvatskoj.

Preinakom osobnog automobila za potrebe osoba s invaliditetom mijenjaju se tehničke karakteristike vozila za koje će stanice za tehnički pregled izdati ateste, odnosno potvrde koje se potom šalju u Institut za vozila u Velikoj Gorici pri Centru za vozila Hrvatske d.d. Izvršene preinake upisuju se u prometnu dozvolu koje obavljaju stanice za tehničke preglede.