Povlastice koje osobe s invaliditetom ostvaruju na temelju članstva u HUPT-u

Popust na telefonsku pretplatu od 50% i 20 kuna besplatnih razgovora mjesečno

Ovaj se popust ostvaruje pod uvjetom da priključak glasi na ime osobe s invaliditetom. Povlaštene TK usluge odobrava HT-TKC Zagreb, (Lazinska ul. 41, tel. 01 / 36-58-860, fax 01 / 36-98-500), odnosno HT-TKC Regija 2 (Sinjska ul. 4, Split, tel. 021 / 351-351, fax 021 / 349-100) po zahtjevu HUPT-a koji sadrži podatke o pretplatniku i potvrđuje članstvo u udruzi. Zato, javite se, ako još niste ostvarili ovu mogućnost!

Posebne članske pogodnosti Hrvatskog autokluba

Članovi HUPT-a koji su vlasnici osobnog automobila i koji osobnim automobilom u svom vlasništvu sudjeluju kao vozači u prometu na cestama, odnosno koji su vlasnici osobnog automobila, ali koje zbog stupnja invaliditeta ne mogu upravljati osobnim automobilom u prometu na cestama (u tom slučaju povlastice se prenose na jednu od osoba koja je u prometnoj dozvoli osobnog automobila u vlasništvu invalidne osobe navedena da ima pravo upravljati tim vozilom) imaju pravo pogodnosti na smanjenje cijene godišnje članarine i knjižice Auto touring pomoć u Republici Hrvatskoj.
Ovjerenu prijavu za članstvo u Hrvatskom autoklubu možete dobiti u HUPT-u. Vrijedi i kod obnove članstva.

Popust od 50% na mjesečnu pretplatu za jedan TV prijemnik

Na temelju odluke Upravnog odbora HRT-a članovi udruga osoba s invaliditetom s odgovarajućim dijagnozama bolesti imaju pravo na povlaštenu tarifu TV pretplate i to samo ako su punoljetni i nosioci domačinstva. Rješenje o povlaštenoj tarifi donosi HRT, Odjel pretplate, Prisavlje 3, Zagreb. Ovjerenu potvrdu možete dobiti u HUPT-u, potom ju Vaš liječnik ispunjava, a zatim ju predajete svom inkasatoru ili nadležnoj službi pretplate.

Besplatna godišnja karta ZET-a

Povlastica vrijedi za sve kategorije invalida s najmanje 70% tjelesnog oštećenja, ako nisu u stalnom radnom odnosu. Ovjereni obrazac zamolbe za godišnju kartu ZET-a izdaje udruga osoba s invaliditetom. Osobe starije od 65 godina ostvaruju besplatan prijevoz na temelju osobne iskaznice.

Prijevoz po pozivu na principu „od vrata na vrata” u organizaciji službe ZET-a

Usluge besplatnog prijevoza mogu ostvariti osobe koje se kreću isključivo pomoću invalidskih kolica. Rezervacije se ostvaruju telefonskim pozivom Centru za organizaciju i upravljanje prometom ZET-a, na tel. 01 / 29-95-956 i 29-95-964, jedan dan unaprijed u radne dane od 7:45 do 14:00 sati – a petkom za subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Print Friendly, PDF & Email