Podijeli

Objavljeno: 22 studenoga, 2021Kategorija: Osnazeni i ukljuceni

Podijeli

Srodne objave

U studenom smo potpisali ugovor i započeli provedbu projekta „Osnaženi i uključeni“ UP.04.2.1.11.0736. koji se provodi u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 265.317,89 kn. Iznos EU potpore je 225.520,21 kn iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta su Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara (HUPT), a partner je Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih (KaSPIN). Posredničko tijelo razine 1 je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Trajanje projekta je 12 mjeseci, od 15.11.2021. do 15.11.2022.

Projektom se želi ojačati kapacitete nositelja projekta HUPT-a i partnera KaSPIN-a kao lokalne udruge kako bi što učinkovitije odgovorili na potrebe lokalne zajednice. Projektom su predviđene edukacije za djelatnike i volontere prijavitelja i partnera, pružanje psihološke pomoći osobama sa spinalnom ozljedom, pružanje savjetodavne podrške kroz uključivanje volontera koji su i sami osobe sa spinalnom ozljedom te mapiranje potreba i usluga za osobe s invaliditetom u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara.

Stajališta izražena na ovoj mrežnoj stranici isključiva su odgovornost Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr