Spin Asistent

Spin Asistent2022-08-13T14:12:23+02:00

Nositelj:

Partneri na projektu:

Cilj: U sklopu projekta 17 tetraplegičara s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta koriste uslugu osobnog asistenta (zaposleno je 17 osoba na radno mjesto osobnog asistenta) u 10 županija širom Hrvatske tijekom 21 mjeseca trajanja projekta.

Kratak opis aktivnosti projekta: Projekt smo započeli zapošljavanjem 17 osobnih asistenata (OA) koji rade sa 17 naših članova tetraplegičara (KOA), koji za samozbrinjavanje trebaju pomoć druge osobe. Riječ je o najjednostavnijim i uobičajenim aktivnostima poput umivanja, kupanja, odijevanja, hranjenja, obavljanja fizioloških potreba, ali i za niz aktivnosti svakodnevnog života kao što su odlazak u kupovinu, na tržnicu, kod liječnika, druženje s prijateljima, u šetnju i sl. Tijekom projekta HUPT će organizirati 3 partnerska sastanka i edukacije za korisnike osobne asistencije.

Ukupna vrijednost projekta: 1.986.448,05 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 01.04.2017.-31.12.2018.

Voditeljica projekta: Ana Pašalić, ana.pasalic@hupt.hr

Koordinatorica osobnih asistenata: Branka Bučević, branka.bucevic@hupt.hr

„Spin Asistent+“ naziv je projekta kojim se iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) financira osobna asistencija za 17 korisnika članova HUPT-a.Radi se o osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta koje ne mogu samostalno udovoljavati osnovnim životnim potrebama i za to trebaju asistenciju.

Projektom „Spin Asistent+“osigurano je pružanje usluge osobne asistencije korisnicima diljem Hrvatske: od Međimurja (Štrigova), Varaždina i okolice (Sveti Đurđ, Turčin), Zagreba, preko Istre (Pula, Poreč, Motovun), Kvarnera (Senj) i Like (Korenica), pa sve do Sjeverne (Zadar), Srednje (Split) i Južne Dalmacije (Kobiljača).

Pružanjem usluge osobne asistencije omogućuje se potpora neovisnijem življenju OSI i stvaraju se uvjeti za njihovu veću uključenost, izbor i slobodu odlučivanja o korištenju vremena, čime se doprinosi povećanju kvalitete i uvjeta života OSI i aktivnije sudjelovanje u zajednici.

Pozitivne učinke osobna asistencija ima i na obitelj OSI. Zbog obveze pomaganja svom članu obitelji „stalni pomagači“ teško mogu prihvatiti određeni posao i imati slobodu odlučivanja o svojem vremenu. Osobna asistencija daje svima priliku za uključenje: OSI omogućava osnovnu podršku da bi se mogle uključiti u zajednicu, obitelj rasterećuje i daje im slobodno vrijeme za zaposlenje ili druge aktivnosti, a nezaposlenim osobama omogućuje zapošljavanje i uključenje u svijet rada.

Partnerski sastanak

16 lipnja, 2017|

U sklopu projekta „Spin Asistent+“, Razvoj usluge osobne asistencije, održan je sastanak HUPT-a i partnera na projektu – Spinalnih ozljeda Zagreb, Splitsko dalmatinske udruge spinalno ozlijeđenih i Udruge paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije.

www.strukturnifondovi.hr
www.strukturnifondovi.hr
Europska unija

Zajedno do fondova EU

Europska unija

Zajedno do fondova EU

www.esf.hr
www.esf.hr