Kategorija: Vijesti

Podijeli

Objavljeno: 9 rujna, 2021Kategorija: Vijesti

Podijeli

Srodne objave

8. centar znanja za društveni razvoj pokreće proces javnoga zagovaranja za donošenje Zakona o socijalnom stanovanju u RH s ciljem ostvarivanja prava osoba s invaliditetom i drugih skupina u nepovoljnom položaju na primjereno stanovanje.

Ovo istraživanje provodi se u sklopu kampanje “Je li osobama s invaliditetom u RH primjereno stanovanje lutrija?, a koju provodi 13 nacionalnih saveza osoba s invaliditetom uključenih u 8. centar znanja, u okviru Razvojne suradnje u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

Istraživanje ima cilj prikupiti sociodemografske podatke osoba s invaliditetom, kao i njihove stavove vezane za vlastito iskustvo osiguravanja primjerenog stambenog prostora te subjektivne doživljaje potrebe za donošenjem Zakona o socijalnom stanovanju.Upitnik se sastoji od dva dijela: sociodemografskih podataka ispitanika i stavova ispitanika vezanih za socijalno stanovanje.

Podaci dobiveni ovim upitnikom koristit će se isključivo za svrhe ovog istraživanja. Dobiveni odgovori su anonimni i povjerljivi. Anketa služi kao temelj za elektroničku obradu podataka. Ispunjavanjem ankete dajete privolu Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, SOIH, za prikupljanje i obradu svojih podataka u svrhu ispitivanja stavova i potreba ispitanika radi osiguravanja primjerenog stanovanja.

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, SOIH, sve će Vaše navedene osobne podatke evidentirati i zaštititi u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Općom Uredbom (EU) 2016/679 o zaštiti podataka.

Za gluhe i nagluhe korisnike hrvatskog znakovnog jezika upitnik je prilagođen na HZJ. Iznad svakog pitanja nalazi se video s prilagodbom na HZJ. Nakon videa, u nastavku se nalazi pitanje na koje treba odgovoriti.

Anketni upitnik dostupan je od 8. do 22. rujna 2021. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/2PhwCZYqkByprBtq7